Banca Românească intră pe piața finanțărilor prin factoring cu o ofertă promoțională

Media 12:25 pm - 18 iulie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Banca Românească intră pe piața finanțărilor prin factoring cu o ofertă promoțională

București, 18 iulie 2013 – Banca Românească intră pe piața de factoring și anunță lansarea unei oferte promoționale pentru clienții care vor accesa acest produs în perioada 22 iulie – 22 octombrie 2013.
Pentru noul produs al băncii, comisionul de factoring va fi zero iar dobânda de finanțare și comisionul de acordare vor avea valori promoționale.
“Factoringul reprezintă un produs de finanțare ideal pentru companii în aceasta perioadă de criză. Avantajele pe care factoringul le poate aduce oricărei companii sunt îmbunătățirea rapidă a lichidităților prin finanțare la cerere, protecția împotriva riscului de neîncasare prin asigurarea creanțelor, îmbunătățirea indicatorilor bilanțieri și crearea unui lanț funcțional între furnizori și clienți. Lansarea produsului de factoring face parte din strategia noastră pe 2013 și pentru a ne răsplăti clienții corporate avem o ofertă promoțională la factoringul intern cu recurs în perioada 22 iulie – 22 octombrie 2013”, a declarat Cosmin Călin, Director Executiv Corporații în Banca Românească.
Valoarea limitei de factoring va fi analizată în funcție de relația comercială ce urmează să fie finanțată de bancă și de capacitatea de plată a debitorului final, iar maturitatea liniei de factoring este limitată la 12 luni. Banca Românească va finanța maximum 80% din valoarea facturilor cesionate în favoarea sa.
Factoringul este un pachet de servicii financiare adaptate la nevoile de capital circulant ale unei companii, generate de afacerile ce presupun comercializarea produselor și/sau prestarea de servicii cu plată la termen în relațiile cu clienții, asigurând lichiditățile necesare și dezvoltarea activității companiei.
Factoringul intern cu recurs implică administrarea, colectarea, protejarea împotriva riscului de neplată și finanțarea de către bancă (factor) a facturilor generate de relațiile comerciale cu clienții (debitori) din România ai companiei.
Despre Banca Românească
Banca Românească este una dintre instituțiile financiare importante care activează pe piața din România oferind clienților săi, persoane fizice și juridice, o gamă largă de produse și servicii de calitate adaptate nevoilor fiecăruia. Cu un capital social de peste 700 milioane lei și o rețea națională de sucursale în majoritatea orașelor importante ale țării, Banca Românească are 21 ani de activitate pe piața bancară din România. În octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din sud-estul Europei, National Bank of Greece (NBG), a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deținând în prezent 99,279% din capitalul social al acesteia.
Banca Românească este una dintre cele mai lichide bănci de pe piața locală, cu un indice de solvabilitate de 20,63%, comparativ cu o medie a sistemului de 14,64% și un minim prudențial reglementat de BNR, de 10%.
În paralel, NBG este, în prezent, banca cu cele mai mari lichidități din sud-estul Europei, fiind lider de piață în Grecia din punctul de vedere al depozitelor atrase. National Bank of Greece este cel mai vechi și cel mai mare grup financiar din Grecia, fiind fondat în anul 1841 și listat la Bursa de Valori din Atena încă din anul 1880. Începând cu octombrie 1999, grupul este listat și la Bursa de Valori din New York (NYSE). National Bank of Greece are o experiență de 172 de ani, cu o puternică prezență internațională prin cele peste 1.600 de unități bancare. 

Comentariile sunt inchise.