Articole vestimentare contrafăcute, în valoare de 170.000 lei, descoperite la P.T.F. Călăraşi

Media 2:23 pm - 14 iulie, 2021 Comentariile sunt închise pentru Articole vestimentare contrafăcute, în valoare de 170.000 lei, descoperite la P.T.F. Călăraşi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi, împreună cu reprezentanţi din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor, au descoperit într-un TIR, cantitatea de 1.390 articole vestimentare, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

​În data de 13.07.2021, în jurul orelor 18.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi, au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetăţean turc, în vârstă de 35 de ani.
​În urma controlului amănunţit efectuat, autorităţile de control au descoperit că o parte dintre bunurile transportate de către şofer sunt inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.
​Procedând la inventarierea acestora, împreună cu reprezentanţi din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor, a rezultat un total de 1.390 articole vestimentare care ar putea aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.
​Bunurile, în valoare de aproximativ 170.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost indisponibilizate de către poliţişti la sediul S.T.P.F. Călăraşi.
​În prezent, faţă de persoana în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “punereaîncirculaţie a unorprodusepurtând o marcăidenticăsausimilară cu o marcăînregistratăpentruproduseidenticeorisimilare”, urmândca la finalizareaverificărilorsă fie dispusemăsurilelegale care se impun.

Comentariile sunt inchise.