Aproximativ opt tone deșeuri din aluminiu, oprite la P. T. F. Călărași

Media 1:52 pm - 17 iunie, 2021 Comentariile sunt închise pentru Aproximativ opt tone deșeuri din aluminiu, oprite la P. T. F. Călărași

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași şi comisari din cadrul Gărzii de Mediu Călărași au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, cantitatea de 7.860 kilograme deșeuri metale neferoase, respectiv aluminiu, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

În ziua de 16.06.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetățean bulgar, în vârstă de 34 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din aluminiu.
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, lucrătorii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Călărași din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că în autocamion erau transportate 7.860 de kilograme deșeuri din aluminiu. Acestea au fost încărcate în Bulgaria și aveau ca destinație o societate comercială situată pe teritoriul țării noastre.
Având în vedere faptul că documentele privind transferul deșeurilor prezentate de către șofer erau incomplete, autoritățile de control nu au permis intrarea în România pentru acest mijloc de transport.

Comentariile sunt inchise.