Aproximativ 50 de tone deșeuri metalice, oprite la P. T. F. Călărași

Media 12:21 pm - 3 iunie, 2021 Comentariile sunt închise pentru Aproximativ 50 de tone deșeuri metalice, oprite la P. T. F. Călărași

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași şi comisari din cadrul Gărzii de Mediu Călărași au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace de transport, cantitatea de 49.590 kilograme deșeuri din pilitură și șpan feros, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente de transfer, conform prevederilor legale în vigoare.

În ziua de 02.06.2021, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două ansambluri rutiere, conduse de către doi cetățeni bulgari, în vârstă de 63, respectiv 71 de ani. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din pilitură și șpan feros.
Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor respective, lucrătorii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Călărași din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în autocamioane erau transportate 49.590 de kilograme deșeuri din pilitură și șpan feros. Deșeurile au fost încărcate în Bulgaria, pentru o societate comercială din județul Călărași.
Totodată, autoritățile de control au constatat faptul că firma importatoare nu deține autorizație de mediu pentru depozitarea deșeurilor, motiv pentru care nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru mijloacele de transport în cauză.

Comentariile sunt inchise.