Aproximativ 18 tone de haine second-hand, trasnportate ilegal din Bulgaria, oprite la P.T.F. Călărași

Media 2:37 pm - 12 iulie, 2022 0

Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași, alături de lucrători ai Oficiului privind Protecţia Consumatorului Călăraşi, nu au permis intrarea pe teritoriul României unui ansamblu rutier care transporta aproximativ 18.438 kg haine second-hand.

În data de 10.07.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetățean bulgar, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, haine second-hand, pentru o societate comercială din România.
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor din cadrul Oficiului privind Protecţia Consumatorului Călăraşi.
În urma verificărilor, s-a constatat că în mijlocul de transport se aflau 18.438 kilograme haine second-hand, încărcate din Bulgaria și care erau destinate unei societăți comerciale de pe teritoriul României.
Procedând la verificarea documentelor de transfer, autorităţile au constatat faptul că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.
În consecință, autorităţile competente nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză.

Lasă răspuns »