“Aplicații ale Inteligenței Artificiale în Medicină”

Media 5:27 pm - 1 aprilie, 2023 0

Inteligența artificială (IA) are un potețial uriaș de a aduce contribuții majore în multiple domenii ale medicinei, de la diagnostic sau tratament, până la îngrijirea pacientului.
Astfel, Universitatea POLITEHNICA din București, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, a organizat joi, 30 martie, Workshop-ul “Aplicații ale Inteligenței Artificiale în Medicină”.
Exemplele de aplicații ale inteligenței artificiale în medicină sunt nenumărate. De la suportul dat în interpretarea imaginilor medicale, analiza unor cantități mari de date pentru a personaliza planul de tratament, sinteza datelor din dosarele electronice, monitorizarea stării de sănătate a paciențiilor de la distanță, până la asistenții virtuali care pot ajuta pacienții să-și gestioneze planul de tratament, să răspundă la întrebări și să efectueze programări la medic.
Workshop-ul a avut ca scop prezentarea unor rezultate și proiecte de cercetare, dar și dezvoltarea ca exemplu de bună practică a utilizării inteligenței artificiale în medicină. Evenimentul a identificat noi nevoi, dar și potențiale aplicații care pot beneficia de soluții bazate pe algoritmi și tehnici de IA. La eveniment au participat medici și specialiști ai Centrului de Excelență în IA @UPB, dar și specialiști din universități sau din mediul privat. Toți cei prezenți au discutat despre modul în care IA poate veni în sprijinul medicinei din România sau cum poate contribui la îmbunătățirea îngrijirii pacienților, la creșterea eficienței actului medical și la scăderea costurilor.
Workshop-ul “Aplicații ale Inteligenței Artificiale în Medicină” este primul dintr-o serie de evenimente în care se vor dezbate provocări și soluții actuale ale utilizării Inteligenței Artificiale în medicină și sănătate, inclusiv aspecte de etică, pentru coagularea unei comunități interdisciplinare dedicată colaborării și inovării, deschisă atât mediului academic, cât și celui privat.

Lasă răspuns »