APIA Calarasi – comunicat de presa

Media 2:15 pm - 12 martie, 2013 Comentariile sunt închise pentru APIA Calarasi – comunicat de presa

Luni, 11 martie 2013, a fost reînnoit la Chișinău, Republica Moldova, Protocolul Tripartit de Cooperare Interinstituțională între Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) din România și Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) din Republica Moldova.

Protocolul a fost semnat de dl. Gheorghe Dorel Benu, Director General APIA, dl. George Turtoi, Director General APDRP și dl. Petru Maleru, Director General AIPA. 

Având în vedere rezultatele fructuoase ale cooperării din anii anteriori, concretizate prin organizarea unor serii de întâlniri, seminarii și instruiri pentru experții AIPA, cele 3 instituții și-au exprimat interesul și disponibilitatea de a continua cooperarea și schimbul de experiență și bune practici, prin semnarea unui nou protocol de colaborare. Acesta marchează cel de-al treilea an de cooperare inter-instituțională, ca urmare a semnării primului acord de cooperare între cele trei părți în anul 2010.    

În cadrul protocolului, APIA și APDRP vor acorda asistență AIPA în procesul de stabilire a unor politici, practici și proceduri uniforme în domeniul stimulării investițiilor în sectorul agricol.

APIA va acorda sprijin AIPA la crearea și stabilirea modului de administrare a Registrului Fermierilor, va contribui la perfecționarea competențelor AIPA prin instituirea și dezvoltarea unor forme, mecanisme și proceduri clare și eficiente de intervenție în agricultură, va acorda sprijin la implementarea și perfecționarea sistemului de management și control intern, în scopul asigurării unei gestiuni eficiente a fondului de subvenționare în cadrul AIPA, va aprofunda colaborarea în domeniul instruirii personalului, atât a celui din aparatul central, cât și a celui din oficiile teritoriale, prin organizarea în continuare a școlilor de vară/iarnă, în România și în Republica Moldova.

Semnarea noului protocol de cooperare reconfirmă dinamica accentuată a raporturilor româno – moldovene în domeniul agriculturii, continuând seria schimburilor de experiență și bune practici inițiate și derulate în cursul anilor precedenți între Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) din Republica Moldova.

DIRECTOR EXECUTIV

Marinela DINULESCU

Responsabil Relații Publice și Comunicare

Alina Elisabeta POPA

Comentariile sunt inchise.