Angajatorii care încadrează elevi și studenți pe perioada vacanțelor școlare sunt sprijiniți financiar de AJOFM Călărași

Media 4:46 pm - 18 iunie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Angajatorii care încadrează elevi și studenți pe perioada vacanțelor școlare sunt sprijiniți financiar de AJOFM Călărași

În conformitate cu prevederile Legii 72/2007 privind stimularea încadrării în muncă a elevilor și studenților, angajatorul care încadreazã în muncã elevi și studenți pe perioada vacanțelor beneficiazã, pentru fiecare elev și student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referințã prevãzut de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru șomaj și stimularea ocupãrii forței de muncã, cu modificãrile și completãrile ulterioare.
În vederea acordarii stimulentului financiar lunar, angajatorii încheie cu Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă a județului Călărași, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor și studenților aflați în perioada vacanțelor, o convenție.
Perioada maximã de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucrãtoare într-un an calendaristic.
Diferența dintre stimulentul financiar lunar acordat conform art. 1 și salariul realizat se suportã de cãtre angajator din fonduri proprii.
Nu beneficiaza de acest stimulent financiar angajatorii care încadrează în muncă elevi și studenți anterior datei de începere a vacantei stabilite potrivit legii, pentru elevii și studenții respectivi.
Informații suplimentare se pot obține la sediul AJOFM Călărași – str. 13 Decembrie nr.12, telefon : 0242318376, 0242318377.
Responsabil mass-media,
Donciu Simona

Comentariile sunt inchise.