ALEGE VIAȚA! Rezultatul acțiunilor desfășurate de polițiști pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere

Media 8:00 pm - 23 septembrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru ALEGE VIAȚA! Rezultatul acțiunilor desfășurate de polițiști pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere

În perioada 17 – 19 septembrie a.c., polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni pentru combaterea indisciplinei pietonilor și prevenirea victimizării acestei categorii de participanți la traficul rutier.
Au fost aplicate 614 sancțiuni contravenționale, dintre care 174 pietonilor.
Polițiștii au reținut și 14 permise de conducere și au retras 12 certificate de înmatriculare.
În timpul activităților desfășurate au fost constatate și 4 infracțiuni, dintre care 2 la regimul circulației rutiere.

În noaptea de 21/22 septembrie a.c., pe drumurile publice din județul Călărași a avut loc o acțiune pentru depistarea în trafic și sancționarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului.

Polițiștii au efectuat 219 testări cu aparatul etilotest, dintre care 9 au fost pozitive, și au aplicat 68 de sancțiuni contravenționale.
Au fost reținute 9 permise de conducere, toate pentru consumul de băuturi alcoolice de către conducătorii auto și au fost constatate 6 infracțiuni rutiere, dintre care 4 au vizat conducerea autovehiculelor de către persoane care aveau concentrații alcoolice peste limita stabilită de lege.

De asemenea, în perioada 09 – 22 septembrie a.c., pe drumurile publice din județ s-a desfășurat o acțiune de verificare a participanților la trafic cu privire la portul regulamentar al centurii de siguranță, în timpul căreia polițiștii au aplicat 1043 de sancțiuni pentru abateri referitoare la neutilizarea corespunzătoare a centurilor de siguranță și a dispozitivelor speciale de retenție și 58 de sancțiuni contravenționale pentru folosirea, în timpul mersului, a telefoanelor mobile, fără dispozitive hands free.

Comentariile sunt inchise.