AJOFM Călărași organizează, în această lună, 4 programe de formare profesională

Media 9:00 pm - 9 mai, 2013 Comentariile sunt închise pentru AJOFM Călărași organizează, în această lună, 4 programe de formare profesională

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă – Călărași organizează, în luna mai a acestui an, 4 programe de formare profesională pentru persoanele care nu realizează venituri. Persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă li se oferă astfel posibilitatea dobândirii cunoștințelor teoretice și practice specifice unei noi meserii care să mărească șansele ocupării unui loc de muncă.
Cele 56 de persoane care vor beneficia gratuit de cursurile de calificare organizate în această lună vor fi pregătite în meseriile de: brutar, bucătar, instalator instalații tehnico- sanitare și de gaze și lucrător finisor în construcții.
Pentru a se urma unul dintre cursurile de (re)calificare în meseriile de bucătar și instalator , solicitanții trebuie sa aibă mimim învâțământ general obligatoriu (8 clase), iar în cazul cursurilor de brutar și lucrător în construcții pot fi înscrise și persoane care au școală incompletă (mai puțin de 8 clase).
Înscrierea la cursurile de (re) calificare se poate face pe baza recomandării emise de consilierul de orientare profesională al agenției, recomandare însoțită de următoarele documente: act de identitate, diplomă de studii, certificat naștere, certificat căsătorie (în cazul persoanelor de sex feminism), adeverință medicală din care să rezulte că persoana este aptă de muncă, precum și certificate fiscal emis de Administrația Financiară, din care să rezulte că solicitantul nu realizează venituri. Toate documentele vor fi prezentate în original și copie

Comentariile sunt inchise.