Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – APIA Centrul Județean Călărași informează potențialii beneficiari, că în perioada 5 – 30 aprilie 2013 pot depune cererea de plată aferentă anului 2013, în cadrul “Plăților naționale directe complementare sector zootehnic, speciile ovine și caprine”

Media 10:18 pm - 10 aprilie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – APIA Centrul Județean Călărași informează potențialii beneficiari, că în perioada 5 – 30 aprilie 2013 pot depune cererea de plată aferentă anului 2013, în cadrul “Plăților naționale directe complementare sector zootehnic, speciile ovine și caprine”

De acestă prima pe cap de animal pot beneficia producătorii agricoli crescători de ovine, persoane fizice, persoane juridice și/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale.
Solicitanții trebuie să depună cererea aferentă fiecărei exploatații cu cod ANSVSA la centrul APIA județean / local pe a cărui rază teritorială se află înregistrată exploatația de ovine și sau caprine.
Prima pe cap de animal se acordă o singură dată pe an producătorilor agricoli, înscriși în evidența Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură cu cod unic de identificare, pentru femele ovine și/sau femele caprine identificate conform legislației în domeniu, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
a) efectivul din exploatație să fie de minimum 50 de capete femele de ovine/25 de capete femele de caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an până la 31 martie a anului în care se face solicitarea primei;
b) efectivul de femele ovine / femele caprine pentru care se solicită prima să fie înscris în Registrul Național al Exploatațiilor la data solicitării primei;
c) efectivul de femele ovine / femele caprine pentru care se solicită prima să fie menținut în exploatație la adresa menționată în cerere pe perioada de retenție până la data de 3 august 2013.
d) cererea să fie vizată de asociațiile crescătorilor de ovine / caprine legal constituite, viză care atestă efectivele de ovine/caprine pentru care se poate solicita primă.
Asociațiile crescătorilor de ovine/caprine legal constituite, afiliate la o federație a crescătorilor de ovine/caprine organizată la nivel național, pot depune la centrul județean al A.P.I.A., respectiv al municipiului București, după caz, în perioada 2 – 4 aprilie 2013( art 22 din OMADR , nr. 98/2010 cu modificările și completările ulterioare ) următoarele documente:
– certificatul de înregistrare fiscală;
– hotărârea judecătorească de înființare a asociației;
– adeverință eliberată de federația crescătorilor de ovine/caprine din care să reiasă calitatea de membru a asociației;
– bilanțul contabil anual pentru anul anterior solicitării primei, depus și înregistrat la administrația financiară;
– copie de pe registrul general de evidență a salariaților pentru perioada 2012- 2013.
Asociațiile crescătorilor de ovine/caprine legal constituite, care vizează cererile solicitanților primei pe cap de animal trebuie să îndeplinescă următoarele condiții:
– sunt funcționale, conform bilanțului contabil anual depus pentru anul anterior solicitării primei;
– au cel puțin un angajat specialist, respectiv inginer zootehnist sau medic veterinar, de minimum 12 luni până la data depunerii documentelor la centrul județean al A.P.I.A., respectiv al municipiului București, după caz;
– sunt afiliate la o federație a crescătorilor de ovine/caprine organizată la nivel național.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul Județean Călărași pune la dispoziția solicitanților cereri pretipărite astfel:
Cererile pretipărite pot fi solicitate de la centrele locale/județene ale APIA, respectiv al municipiului București, individual sau prin reprezentant legal sau prin intermediul reprezentantului asociațiilor crescătorilor de ovine/caprine legal constituite.
A. Pentru primirea formularului de cerere pretiparit (individual sau prin reprezentant legal) solicitanții se prezintă la centrul local / județean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, respectiv al municipiului București, pe raza căruia se află înregistrată exploatația, cu următoarele documente:
a) copie de pe buletinul de identitate/carte de identitate/cod unic de înregistrare/certificatul de înregistrare;
b) dovada înscrierii în evidența APIA cu cod unic de identificare(codul unic de identificare atribuit de către APIA în Registrul unic de identificare), dacă este cazul;
c) dovada contului bancar (extras de cont).
B. Pentru primirea formularului de cerere pretipărit, prin intermediul reprezentantului asociației crescătorilor de ovine/caprine legal constituite, solicitantul trebuie să-și dea acordul în scris.
Depunerea cererilor se poate face individual sau prin reprezentant legal ori prin intermediul reprezentantului asociațiilor crescătorilor de ovine/caprine legal constituite.
Pentru depunerea cererii vizate de o asociație a crescătorilor de ovine / caprine legal constituite, prin intermediul reprezentantului asociației crescătorilor de ovine/caprine legal constituite, solicitantul trebuie să-și dea acordul în scris.
Cererile pot fi completate și online individual sau prin operatorii SNIIA prin accesarea site-ului www.apia.org.ro. După tipărire, cererea vizată de asociațiile crescătorilor de ovine/caprine legal constituite se depune la centrul local/județean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, respectiv al municipiului București.
Controlul la fața locului se desfășoară în perioada 3 mai – 3 august 2013 pentru speciile ovine și caprine, la adresa menționată în cerere, timp în care solicitanții primelor au obligația de a menține în exploatație efectivul de animale pentru care au solicitat primă.
DIRECTOR EXECUTIV
Marinela DINULESCU

Responsabil Relații Publice și Comunicare
Alina Elisabeta POPA

Comentariile sunt inchise.