ADR Sud Muntenia, în Consiliul Director al Polului Auto Muntenia

Media 7:12 pm - 23 ianuarie, 2014 Comentariile sunt închise pentru ADR Sud Muntenia, în Consiliul Director al Polului Auto Muntenia

În data de 23 ianuarie, la Pitești s-a semnat actul adițional pentru acordul de parteneriat privind pachetul integrat de proiecte al Polului Auto Muntenia, prin care Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a devenit membră în Consiliul Director. Promotorii constituirii polului de competitivitate în domeniul automobilelor sunt SC Renault Technologie Roumanie SRL și SC Automobile Dacia SA.

Prezent la ceremonia de semnare a documentului, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat, a mulțumit pentru invitația de a participa la procesul decizional în cadrul acestui proiect atât de important pentru regiunea noastră, declarând că „în calitate de membră în Consiliul Director al Polului Auto Muntenia, Agenția se va implica cu toată expertiza pe care o deține în acest proiect, contribuind cât mai mult la consolidarea mediului de afaceri din regiunea noastră”. Acesta a mai adăugat că „suntem în pragul debutului unui nou ciclu financiar 2014 – 2020, iar așteptările societății românești față de noile Programe operaționale sunt foarte mari. Noi sperăm ca, folosind toată experiența din toate domeniile, la toate nivelurile, național și regional, să pornim de la începutul celui de-al doilea semestru depunerea de proiecte, astfel încât să absorbim cât mai multe fonduri”.

În cea de-a doua jumătate a lunii decembrie 2013, Autoritatea de Management pentru POS CCE a aprobat spre finanțare pachetul integrat de proiecte depus de Polul Auto Muntenia, care a obținut un scor total de 104,5 puncte, în urma evaluării tehnice și financiare. Proiectele, ce vor primi un sprijin financiar nerambursabil în valoare de 68,5 milioane de lei, sunt următoarele:

– Investiții nr. 1 „Creșterea capacității Automobile Dacia de a răspunde noilor cerințe ale pieței prin produse inovative”

– Investiții nr. 2 „Creșterea capacității RTR de a dezvolta vehicule noi inovative și competitive”

– Proiect CERCETARE „Cercetarea și dezvoltarea de sisteme electrice, electronice, termice și tehnologii inovative pentru alternative de mobilitate durabilă, pentru creșterea eficienței energetice a vehiculelor, în scopul reducerii emisiilor poluante și îmbunătățirii confortului termic pentru pasageri”

– Proiect SOFT nr. 1 „Coordonarea, monitorizarea și raportarea privind implementarea proiectelor și a strategiei de dezvoltare a Polului Auto Muntenia”

– Proiect SOFT nr. 2 „Pregătirea proiectelor – etapă esențială în obținerea fondurilor nerambursabile”

– Proiect SOFT nr. 3 „Management strategic pentru dezvoltarea și operaționalizarea polului de competitivitate”

– Proiect SOFT nr. 4 „Elaborarea unei strategii privind dezvoltarea IMM-urilor prin Pol, gestiunea competențelor și stimularea resurselor umane din Pol”

– Proiect SOFT nr. 5 „Elaborarea strategiei de comunicare și promovare a Polului și desfășurarea activităților de comunicare și promovare identificate prin strategie, inclusiv crearea unui portal/ site al Polului”.

Comentariile sunt inchise.