Actuali și foști membri CSM și un președinte de tribunal au ”picat” pe interceptări într-un dosar penal

Media 7:06 pm - 22 decembrie, 2018 Comentariile sunt închise pentru Actuali și foști membri CSM și un președinte de tribunal au ”picat” pe interceptări într-un dosar penal

Actuali și foști membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), precum și președintele Tribunalului Călărași, Șerban George Cătălin, au ”picat” pe interceptări într-un dosar penal instrumentat de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

În acest dosar, principalul ”vizat” era cunoscutul ”Portofel”, fostul șofer al președintelui Tribunalului Călărași.

Mandatele de interceptare au fost emise, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de către vicepreședinta Tribunalului Călărași, Dumitru Nicoleta care a fost ulterior ”executată” într-o procedură disciplinară, prin sesizarea Inspecției Judiciare (IJ) de către cinci colegi judecători din cadrul secției civile (apropiați ai președintelui Șerban George Cătălin).

Precizăm faptul că inspectorul șef al IJ, Netejoru Lucian, este prietenul lui Șerban George Cătălin.

În fața magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), dar și în prezența jurnaliștilor aflați în sala de ședință, Dumitru Nicoleta a susținut că autorul moral al sesizării disciplinare nu este altul decât președintele Șerban George Cătălin care, după ce a aflat că a ”picat” pe interceptări, a intrat peste ea în birou și i-a spus: ”Ai grijă că te joci cu focul și că nu o să te apuce jumătatea mandatului”.

Menționăm că, în acest dosar penal, în care actuali și foști membri CSM, dar și presedintele Tribunalului Călărași, au ”picat” pe interceptări, s-a dat o ”mare” clasare, care se referă exclusiv la persoanele cercetate penal.

Conform “bârfelor” interceptările conțin discuții privind “execuția” a doi magistrați din Tribunalul Călărași care erau și sunt incomozi președintelui Șerban George Cătălin și nu numai, împrejurare care se impune să fie cercetată de secția nou înființată din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ).

În demersul nostru jurnalistic, am solicitat DIICOT să ne comunice ordonanța de clasare emisă în dosarul penal, însă cererea nu ne-a fost soluționată, deși au trecut peste două luni de zile de la înregistrarea ei.

La Tribunalul Călărași cunoaștem că și în prezent sunt mai multe probleme care ar trebui să atragă atenția reprezentanților IJ și a CSM, mai ales că au fost și alți judecători care au avut curajul să recunoască în fața acestora problemele cu care se confruntă în interiorul sistemului, însă se pare că nu sunt ”băgați” în seamă din motive lesne de înțeles.

”De ce după sancționarea mea, șapte judecători au plecat la pensie? Pentru că efectiv le este teamă”, a mai spus Dumitru Nicoleta în fața magistraților de la ÎCCJ.

Vă asigurăm că nouă jurnaliștilor nu ne este teamă și vom face în continuare dezvăluiri cutremurătoare despre ceea ce se petrece în justiție.

Mai jos un fragment din declarația vicepreședintelui Tribunalului Calarasi, Dumitru Nicoleta:


p.s. Cel puțin una dintre persoanele vizate de cercetările penale din acest dosar poate confirma „bârfele”.

Comentariile sunt inchise.