Activitățile desfășurate de polițiștii călărășeni cu ocazia Sărbătorii Religioase „Adormirea Maicii Domnului”

Media 10:27 am - 16 august, 2013 Comentariile sunt închise pentru Activitățile desfășurate de polițiștii călărășeni cu ocazia Sărbătorii Religioase „Adormirea Maicii Domnului”

Pe timpul manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au acționat pe raza județului în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirii faptelor antisociale și diminuării riscului rutier

Ieri, 15 august a.c., acțiunile polițiștilor din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigarea fraudelor, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase au condus la identificarea a 21 de persoane suspecte, fiind constatate în flagrant 6 infracțiuni și alte 14 fapte de natură penală (10 de natură judiciară și 4 la regimul circulației pe drumurile publice).

Oamenii legii au aplicat 104 contravenții, în conformitate cu prevederilor Legii nr. 61/1991 republicată pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice (33), O.U.G. nr. 195/2002 republicată privind circulația pe drumurile publice (67) și alte documente normative în vigoare (4), valoarea totală a acestora fiind de 22 440 lei.

Exemple:
– Au fost depistați în flagrant, N. Florin, de 24 ani, G. Aurel, de 25 ani, S. Mihaela, de 15 ani și B. Georgeta, de 25 de ani, toți din Comuna Tămădău Mare, aflați în două atelaje hipo, în timp ce sustrăgeau 665 turte de floarea-soarelui de pe o proprietate administrată de către R. Petre, domiciliat în Municipiul București.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat persoanei prejudiciate.

– A fost depistat I. Ioan, de 57 ani, din Municipiul București, fără forme legale în Comuna Sărulești, în timp ce conducea mopedul marca Vitality, fără a poseda permis de conducere.

– A fost depistat numitul M. Ion, de 25 ani, din Municipiul Oltenița, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia Sandero, fără a poseda permis de conducere.

– A fost depistat C. Nicolae, de 70 ani, din Comuna Independența, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia 1310, pe DJ 307A, având o concentrație alcoolică de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

– A fost depistat O. George, de 32 ani din Municipiul Călărași, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia 1310, pe strada Varianta Nord, din Municipiul Călărași, având o concentrație alcoolică de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celor doi conducători auto în cauză le-au fost întocmite dosare penale, urmând a se propune soluții prin parchet.

– A fost depistat N. Mihail, de 29 ani, din Comuna Modelu, în timp ce conducea autoturismul marca Mercedes, pe DN3B, pe raza localității de domiciliu, având o concentrație alcoolică de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă și i s-a reținut permisul de conducere.

Comentariile sunt inchise.