ACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII RUTIERI ÎN CADRUL PROIECTULUI SĂPTĂMÂNA „SĂ ȘTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN”

Media 8:20 pm - 4 aprilie, 2013 Comentariile sunt închise pentru ACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII RUTIERI ÎN CADRUL PROIECTULUI SĂPTĂMÂNA „SĂ ȘTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN”

Potrivit calendarul stabilit de polițiștii Serviciului Rutier și inspectorii școlari,  în contextul săptămânii „Să știi mai multe, să fii mai bun”, au fost desfășurate o serie de activități de educație rutieră în unitățile de învățământ din județ 

Polițiștii rutieri au luat parte la o serie de întâlniri cu elevi ai Școlii nr. 11 din municipiul Călărași, Școlii George Vîlsan din comuna Independența, școlii generale Grădiștea și elevi din cadrul Liceului Ștefan Bănulescu din municipiul Călărași.

Care sunt principalele cauze ale accidentelor rutiere și regulile de circulație  de care trebuie să țină seama participanții la trafic, în calitate de pieton, biciclist sau conducător de mopede, au fost o serie din problemele discutate de polițiști cu elevii și cadrele didactice. Elevilor de liceu le-au fost prezentate și noile prevederi legale în materia conducerii pe drumurile publice a mopedelor.

Și preșcolarii din cadrul grădinițelor Helikon și Ciufulici din municipiul Călărași s-au bucurat de prezența polițiștilor rutieri și ai luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care le-au prezentat tehnici de autoapărare și cum funcționează aparatura montată pe autospecialele de poliție.

Totodată, o activitate asemănătoare intitulată "Micii Pietoni" a fost desfășurată și la Școala Gimnazială "Nicolae Titulescu" din municipiul Călărași. Cei ce au participat efectiv la acestă acțiune au fost elevii clasei pregătitoare "Albinuțele". 

Activitatea a avut drept scop creșterea și îmbunătățirea nivelului de cunoaștere a normelor rutiere și scăderea gradului de victimizare în rândul școlarilor.

"Încă de la inceput a fost clarificat conceptul de „pieton”, deoarece a urmat să fie folosit pe tot parcursul prezentării, tocmai pentru a ne asigura că toți copiii vor înțelege baza de la care s-a pornit. S-a discutat despre diferența dintre un pieton și un șofer, precum și care sunt cele mai importante reguli pe care trebuie să le respecte un pieton. Ca activitate practică au avut de dirijat circulația din fața școlii" a declarat pentru www.mediacalarasi.ro, prof. înv. primar Florica Gheorghe. 

Activitățile preventive și de educație rutieră a elevilor vor continua cu întâlnirile care urmează a se desfășura zilele următoare și în alte școli și grădinițe din municipiul Călărași și din județ.

Comentariile sunt inchise.