ACTIVITĂȚI, DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII CĂLĂRĂȘENI, PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE SIGURANȚĂ A TRAFICULUI RUTIER

Media 11:49 am - 30 decembrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru ACTIVITĂȚI, DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII CĂLĂRĂȘENI, PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE SIGURANȚĂ A TRAFICULUI RUTIER

Polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au acționat în sistem integrat, în perioada 28 – 29 decembrie a.c., pentru prevenirea și combaterea încălcării normelor la regimul circulației rutiere, în special a celor privind depășirea limitei legale de viteză și conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului

Peste 100 de polițiști au acționat cu 18 aparate de măsurare a vitezei de deplasare pe drumurile publice din județul Călărași, pentru reducerea riscului de producere a evenimentelor rutiere și fluidizarea traficului.

În urma activităților desfășurate în perioada 28 – 29 decembrie a.c., polițiștii au constatat 3 infracțiuni la regimul circulației rutiere și au aplicat 195 de sancțiuni contravenționale, dintre care 91 pentru depășirea limitelor legale de viteză.

Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 36.170 lei.

Au fost reținute și 8 permise de conducere, dintre care 2 pentru viteză, 3 pentru consum de alcool și 3 pentru alte abateri.

Exemplu:

Polițiștii au depistat, în data de 29 decembrie a.c., în jurul orei 01.00, pe strada Măcinului, din orașul Lehliu Gară, pe C. George, de 27 ani, din comuna Sălcioara, județul Ialomița, în timp ce conducea un autoturism marca Dacia Solenza, având o concentrație alcoolică de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

Pentru reducerea riscului de a fi implicați în evenimente rutiere, polițiștii rutieri readuc în atenție responsabilitatea de care trebuie să dea dovadă conducătorii auto.

Astfel, nu conduceți după ce ați consumat băuturi alcoolice, respectați limitele de viteză și adaptați în permanență viteza la condițiile întâlnite pe drum!  

Comentariile sunt inchise.