Activităţi de braconaj piscicol, combătute de poliţiştii de frontieră

Media 1:10 pm - 11 mai, 2020 Comentariile sunt închise pentru Activităţi de braconaj piscicol, combătute de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontietă Călăraşi şi Sectorul Poliţiei de Frontieră Călăraşi au descoperit în zona de competenţă opt persoane care pescuiau în perioada de prohibiţie, folosind unelte de pescuit interzise.

În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontietă Călăraşi şi al Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi au desfăşurat mai multe acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, în zona de competenţă.
Astfel, au fost depistaţi opt cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani, domiciliaţi pe raza Judeţului Călăraşi, care pescuiau în perioada de prohibiţie cu unelte de pescuit interzise de lege. Asupra persoanelor, poliţiştii de frontieră au descoperit plase de pescuit monofilament, plase de pescuit din nailon şi trei unelte tip halau.
​Au fost ridicate în vederea confiscării, uneltele, în valoare de aproximativ 1.600 lei, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit” , „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie”, „producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” şi „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, fapte prevăzute de art. 64, lit. a,e, i şi k din O.U.G. 23/2008, modificată de Legea nr. 187/2012.

Comentariile sunt inchise.