ACȚIUNI ȘI INTERVENȚII ALE POLIȚIȘTILOR

Media 3:44 pm - 28 august, 2023 0

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la 88 de sesizăriale cetățenilor, primite prin serviciul 112. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 7șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier, iar5 persoane au fost depistate în flagrant.

La data de 26 august a.c., 116 polițiști au acționat, la niveluljudețului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale șimenținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate 10 acțiuni și s-a intervenit la 88 de evenimente sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților au fost constatate 24 infracțiuni, 5 persoane au fost surprinse în flagrant delict, iar în cauzeleinstrumentate a fost dispusă o măsură preventivă.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat189 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste52.300 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenireaaccidentelor de circulație, fiind constatate 5 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 7 permise de conducere și aufost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Atunci când sunteți martorii unor fapte antisociale sau ațifost victima unei infracțiuni, nu ezitați adresați celuimai apropiat echipaj de poliție sau apelați numărulunic de urgență 112!

Exemple:

Dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului și fără permis de conducere

La data de 26 august a.c., în jurul orei 18:37, pe D.N. 21, în afara localității Constantin Brâncoveanu, din județul Călărași, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Călărași au depistat autoturism, condus de un tânăr, de 21 de ani, ce rula cu o viteză de 186 km/h.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,65 mg/L alcool pur în aerul expirat, acesta fiind ulterior condus la spital, pentru a-i fi recoltate mostre biologice.

În urma verificării în bazele de date, a rezultat faptul că tânărul nu figurează cu permis de conducere pentru nicio categorie.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvărșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centru de Reținere și Arest Preventiv Călărași.

De asemenea, reamintim faptul că din data de 07 iulie a.c., a fost introdusă o modificare a Codului Penal, cu privire la înăsprirea pedepselor aplicate celor care conduc fără a poseda permis de conducere sau celor care conduc vehiculele sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Bărbat reținut pentru 24 de ore

La data de 26 august a.c., în jurul orei 21:23, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Tămădău Mare au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană a încălcat un ordin de protecție.

În urma cercetării, a reieșit faptul că în jurul orei 21:00, fostul concubin, de 44 de ani, al unei femei, de 40 de ani, ar fi pătruns, fără drept, în curtea acesteia, fiind găsit de către polițiști într-o anexă a casei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile prevăzute și violarea de domiciliu,

Față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centru de Reținere și Arest Preventiv Călărași.

Lasă răspuns »