ACȚIUNI ȘI INTERVENȚII ALE POLIȚIȘTILOR

Media 3:39 pm - 28 august, 2023 0

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la 57 de sesizăriale cetățenilor, primite prin serviciul 112. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 8șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier, iaro persoană a fost depistată în flagrant.

La data de 25 august a.c., 147 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelorantisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate 12 acțiuni și s-a intervenit la 57 de evenimente sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților au fost constatate 17 infracțiuni, o persoană a fost surprinsă în flagrant delict, iar în cauzeleinstrumentate au fost dispuse 5 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat148 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste37.400 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenireaaccidentelor de circulație, fiind constatată o infracțiune la regimul rutier. Au fost reținute 8 permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Atunci când sunteți martorii unor fapte antisociale sau ațifost victima unei infracțiuni, nu ezitați adresați celuimai apropiat echipaj de poliție sau apelați numărulunic de urgență 112!

Exemple:

 

Dosar penal întocmit pentru conducere sub influeța alcoolului

La data de 25 august a.c., în jurul orei 19:36, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Budești au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, de 35 de ani, cu privire la faptul că nepoata sa are un conflict cu o persoană, în urma unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

În fapt, în jurul orei 19:30, pe D.N. 21, s-a produs o tamponare, pe fondul nepăstrării unei distanțe necurespunzătoare, între două autoturisme, conduse de două femei.

În timpul cercetării, la fața locului a sosit un autoturism, condus de bărbatul de 35 de ani, care a început să adreseze injurii uneia dintre șoferițe.

Astfel, polițiștii au procedat la legitimarea și testareabărbatului, cu aparatul alcool test, rezultatul fiind 0.75 mg/L alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost coondus la sptal, în vederea recoltării unor mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

De asemenea, reamintim faptul că din data de 07 iulie a.c., a fost introdusă o modificare a Codului Penal, cu privire la înăsprirea pedepselor aplicate celor care conduc fără a poseda permis de conducere sau celor care conduc vehiculele sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Doi bărbați arestați preventiv

La data de 25 august a.c., polițiștii din cadrul Servicului Investigații Criminale, alături de polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Gălbinași, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale au desfășurat activități specifice pentru punerea în executare a unor mandate de arestare preventivă.

În urma acestor activități, polițiștii au depistat, un bărbat, de 40 de ani, domiciliat în comuna Fundeni, județul Călărași, pe numele căruia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru complicitate la producerea de produse accizabile și instigare la ruperea de sigilii, acesta fiindulterior încarcerat.

De asemenea, tot în aceeași zi, polițiștii au depistat un alt bărbat, de 36 de ani, cetățean bulgar, pe numele căruia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la producerea de produse accizabile și instigare la ruperea de sigilii, acesta fiind încarcerat în arestul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Bărbat arestat pentru 30 de zile

La data de 25 august a.c., polițiștii Biroului Ordine Publică, din cadrul Poliției Municipiului Călărași, au depistat, pe o stradă din municipiul Călărași, un bărbat, de 31 de ani, față de care a fost emis un mandat de arestare preventivă.

Astfel, bărbatul a fost introdus, pentru 30 de zile, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Călărași.

Lasă răspuns »