ACȚIUNI PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE SIGURANȚĂ RUTIERĂ, ÎN MEDIUL RURAL

Media 3:32 pm - 7 octombrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru ACȚIUNI PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE SIGURANȚĂ RUTIERĂ, ÎN MEDIUL RURAL

În perioada 05 – 06 octombrie a.c., în județul Călărași, în mediul rural, s-au desfășurat acțiuni care au vizat creșterea gradului de siguranță a participanților la trafic, prin combaterea nerespectării regulilor de circulație de către conducătorii de mopede, biciclete și atelaje

La activitățile operative au participat 95 de polițiști, care au verificat 742 de persoane, dintre care 460 de conducători auto, 59 de conducători de mopede, 112 de atelaje și 86 de bicicliști.

Au fost constatate 9 infracțiuni, dintre care 8 la regimul circulației rutiere, și au fost aplicate 269 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 56.380 lei.

123 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate conducătorilor auto, 87 conducătorilor de atelaje și 35 bicicliștilor.

Exemple:
– în ziua de 05 octombrie a.c., ora 14.00, polițiști din cadrul Secției 6 Grădiștea au depistat pe T. Nicolae, de 60 ani, din Călărași, în timp ce conducea un utilaj pe D.J. 304, în satul Zimbru, comuna Ulmu. Polițiștii au constatat că acesta era neînmatriculat, iar conducătorul auto nu poseda permis de conducere și avea o concentrație alcoolică de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

– în ziua 05 octombrie a.c., ora 19.20, agenți din cadrul Postului de Politie Dragoș-Voda au depistat, D.N. 3A, un moped neînregistrat, condus de M. Gheorghiță, de 23 ani, din comuna Dragoș-Vodă, județul Călărași, care nu posedă permis de conducere.

– în ziua de 05 octombrie a.c., ora 23.50, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Gălbinași au depistat, pe raza localității Vasilați, un moped neînregistrat, condus de T. Ion, de 49 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere.

– în ziua de 06 octombrie a.c., ora 03.30, agenți din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Tămădău Mare au oprit în trafic, pe D.N. 3, pe raza satului Florica, comuna Ileana, un autoturism marca BMW, condus de M. Marius, de 21 ani, din satul comuna Ileana, care a prezentat o concentrație alcoolică de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate aceste situații au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Comentariile sunt inchise.