ACȚIUNI DESFĂȘURATE PENTRU COMBATEREA CAUZELOR GENERATOARE DE ACCIDENTE RUTIERE

Media 8:24 am - 20 noiembrie, 2022 Comentariile sunt închise pentru ACȚIUNI DESFĂȘURATE PENTRU COMBATEREA CAUZELOR GENERATOARE DE ACCIDENTE RUTIERE

Ieri, 18 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, au desfășurat, pe drumurile publice din județ, acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră prin combaterea vitezei excesive și a utilizării telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice.

Astfel, acțiunea a avut drept scop reducerea riscului rutier cauzat de viteza excesivă și utilizarea telefonului mobil la volan.

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 114 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002 R, în valoare de 54.360 de lei, 15 fiind aplicate pentru utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice.

Totodată, au fost aplicate 55 de sancțiuni pentru nerespectarea limitelor legale de viteză și 45 pentru alte abateri la regimul rutier.

În cadrul acțiunii, polițiștii le-au explicat conducătorilor auto cât de important este să adopte o conduită preventivă la volan și să circule cu prudență, astfel încât să poată evita orice pericol, prezentându-le riscurile la care se pot expune atunci când se deplasează pe drumurile publice și nu respectă regimul legal de viteză.

Astfel de activități vor continua și au ca scop informarea participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și reducerii accidentelor de circulație.

Comentariile sunt inchise.