ACȚIUNEA FOC DE ARTIFICII – REZULTATE FINALE

Media 8:01 pm - 14 ianuarie, 2014 Comentariile sunt închise pentru ACȚIUNEA FOC DE ARTIFICII – REZULTATE FINALE

artificii825 de kg de articole pirotehnice au fost confiscate de polițiștii din Călărași, în timpul activităților desfășurate în cadrul acțiunii „Foc de artificii”

În perioada 20 noiembrie 2013 – 8 ianuarie 2014, polițiștii au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice și juridice.

S-au desfășurat controale la persoanele fizice și juridice autorizate pentru operațiuni cu articole pirotehnice, dar și activități specifice în zona piețelor, târgurilor sau centrelor comerciale.

La nivelul județului Călărași, polițiștii au efectuat 56 de acțiuni și controale, fiind constatate 23 de infracțiuni prevăzute de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, de comiterea cărora sunt suspectate tot atâtea persoane.

Polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, 26.340 de petarde și baterii cu artificii, din clasa II, 3500 de bete și rachete din clasa II și clasa I, reprezentând o cantitate totală de 825 de kg de articole pirotehnice.

Nu au fost înregistrate cazuri de persoane rănite ca urmare a folosirii neautorizate a articolelor pirotehnice.

Comentariile sunt inchise.