ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA RUTIERĂ

Media 2:19 pm - 25 ianuarie, 2018 0

71 de conducători auto care nu au respectat legislația rutieră sancționați, 9 permise de conducere reținute și 2 certificate de înmatriculare retrase.
În ziua de 23 ianuarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, precum și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică în rândul comunității.
Acțiunea polițiștilor a vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice, conducerea cu viteză excesivă și depășirea limitelor legale de viteză.
Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.295 de lei.
Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 9 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.
***
RECOMANDĂRI ÎN ATENŢIA CONDUCĂTORILOR AUTO – CIRCULAŢIA ÎN CONDIŢII METEO NEFAVORABILE:
Poliția Rutieră le reamintește conducătorilor auto ca în condițiile unui carosabil umed să adopte o manieră calmă de pilotare, evitând bruscarea comenzilor vehiculului. De asemenea, este absolut necesar să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor de drum și să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare.
În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie sau a fulgilor de zăpadă, folosirea luminilor de către ceilalți șoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcției de mers. De aceea, polițiștii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege.
Atenție deosebită necesită și sistemul de ventilație-dezaburire a parbrizului și lunetei mașinii, care trebuie să funcționeze impecabil.
Un alt fenomen cu care șoferii se pot confrunta în aceste zile este ceața. Amintim faptul că toți conducătorii auto sunt obligați prin lege ca în asemenea condiții să utilizeze luminile de întâlnire și de ceață (dacă prin construcție autovehiculul este prevăzut și cu proiectoare de ceață).
Reamintim obligația conducătorilor de vehicule să circule cu o viteză care să nu depășească 30 de km/h în localități sau 50 de km/h în afara localităților, când ceața reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Această viteză permite oprirea în condiții de siguranță, atunci când apare o situație de pericol. De asemenea, pentru un plus de siguranță, se impune și mărirea distanței în mers între vehicule.
DRUM BUN!

Lasă răspuns »