ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA RUTIERĂ

Media 4:55 pm - 23 martie, 2023 Comentariile sunt închise pentru ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA RUTIERĂ

126 de conducători auto care nu au respectat legislația rutieră sancționați, 2 infracțiuni constatate, 5 permise de conducere reținute și 21 de certificate de înmatriculare retrase.
În ziua de 22 martie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Călărași au organizat o acțiune cu efective mărite pe linia reducerii riscului rutier, în municipiul Oltenița, pe DN31, DN4, DN41, precum și pe drumurile județene din zonă.
Au fost verificate 237 de autoturisme, legitimate 250 de persoane, aplicate 126 de sancțiuni contravenționale și constatate 2 infracțiuni la regimul rutier.
Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 5 permise de conducere și au retras 21 certificate de înmatriculare vehiculelor depistate având diverse defecțiuni tehnice.
La acțiune au participat și specialiștii Regiei Autonome – Registrul Auto Român.

Exemple:

Polițiștii Serviciului Rurier au depistat un bărbat, de 65 de ani, în comuna Nana, județul Călărași, în timp ce conducea autoturismul sub influența băuturilor alcoolice.
La testarea cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o concentrație alcoolică de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, totodată, fiindu-i suspendat permisul de conducere pe o perioadă nedeterminată, până la soluționarea cauzei.

De asemenea, a fost depistat un bărbat care conducea un autoturism în comuna Radovanu, județul Călărași, deși acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, acestuia fiindu-i întocmit dosar penal.

Comentariile sunt inchise.