ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

Media 3:58 pm - 13 septembrie, 2019 Comentariile sunt închise pentru ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

Infracțiuni constatate, societăți comerciale verificate și sancțiuni contravenționale aplicate, în urma unei acțiuni desfășurate de polițiști pe raza de competență a Poliției Orașului Lehliu-Gara și a Secției 7 de Poliție Rurală Dor Mărunt.
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat în ziua de 12 septembrie a.c., o acțiune cu efective mărite pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și liniștii publice.
Pe parcursul desfășurării acțiunii, polițiștii au controlat 3 societăți comerciale, au verificat aproximativ 100 de autovehicule, au aplicat 207 sancțiuni contravenționale în valoare de 162.435 de lei și au confiscat bunuri în valoare de 3.747 de lei.
Dintre sancțiunile contravenționale aplicate, 149 au fost pentru încălcări ale O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 12 în baza prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, 1 pentru încălcări ale Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 45 la alte acte normative.
De asemenea, au verificat 28 de persoane aflate sub control judiciar, au constatat 4 infracțiuni, iar 3 persoane au fost surprinse în flagrant.
Totodată, ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 9 permise de conducere și au retras 12 certificate de înmatriculare.
Acțiunile de acest gen vor fi efectuate în continuare pentru menținerea, asigurarea ordinii publice și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.
Exemple semnificative:

Polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu a oprit, continuându-și deplasarea.
Ulterior, polițiștii au reușit imobilizarea autovehiculului, șoferul acestuia fiind identificat în persoana unui bărbat de 56 de ani, din comuna Dor Mărunt, județul Călărași.
Din verificările efectuate s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la testarea cu aparatul etilotest a prezentat o concentrație alcoolică de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au costat o infracțiune de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.
Au fost ridicate în vederea confiscării 17 articole vestimentare, în valoare de 4.000 de lei, iar în cauză a fost întocmit dosar penal.
Totodată, au depistat în trafic o autoutilitară care transporta 1,2 tone de țelină fără documente de proveniență.
Conducătorul auto a fost sancționat conform Legii 12/ 1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, cu suma de 5.000 de lei și a fost confiscata suma de 800 de lei, reprezentând contravaloarea cantității de țelină.

Comentariile sunt inchise.