Acțiune desfășurată de polițiști pentru prevenirea furturilor de energie electrică

Media 4:31 pm - 16 ianuarie, 2019 Comentariile sunt închise pentru Acțiune desfășurată de polițiști pentru prevenirea furturilor de energie electrică

LDosare penale întocmite de polițiști în urma unei acțiuni desfășurate în comuna Dragalina, județul Călărași.
La data de 15 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Dragalina, în colaborare cu reprezentanții unei societăți de distribuție a energiei electrice, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea furturilor de energie electrică.
Astfel, au fost depistate 4 persoane care ar fi folosit instalații clandestine în scopul racordării directe la rețeaua de energie electrică.
Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale.

***
Potrivit legislației în vigoare, intervențiile asupra echipamentelor de măsurare a consumului de energie electrică, în scopul înregistrării unui consum mai mic, reprezintă furt calificat, infracțiune prevăzută și pedepsită ca atare de Codul Penal.
Vă sfătuim să nu acceptați „ofertele” venite din partea unor persoane neautorizate și să nu permiteți accesul acestora la instalațiile de energie electrică în vederea efectuării unor modificări de orice natură, menite să împiedice înregistrarea cantităților reale de energie electrică consumate.

Comentariile sunt inchise.