ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTI ÎN TRAFIC PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE SIGURANȚĂ RUTIERĂ

Media 10:07 pm - 9 august, 2021 Comentariile sunt închise pentru ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTI ÎN TRAFIC PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE SIGURANȚĂ RUTIERĂ

O infracțiune constatată, 99 de conducători auto care nu au respectat legislația rutieră sancționați, 8 permise de conducere reținute și 3 certificate de înmatriculare retrase.
În ziua de 08 august a.c., în intervalul orar 18:00 – 22:00, la nivelul județului Călărași, polițiștii rutieri și cei de ordine publică au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 99 de sancțiuni contravenționale, dintre care 41 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 28 pentru nefolosirea centurii de siguranță, 2 pentru nerespectarea legislației rutiere de către bicicliști, 3 pentru alcool și 25 pentru alte abateri.
A fost constatată o infracțiune de conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 8 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.
Acțiunile pe linie rutieră continuă și în zilele următoare, polițiștii fiind prezenți la datorie pentru a se asigura că prevederile legale la regimul rutier sunt respectate!
***
Recomandăm tuturor participanților la traficul rutier să respecte regulile de circulație și indicațiile polițiștilor rutieri aflați în teren.
Le recomandăm să nu conducă vehicule, dacă au consumat băuturi alcoolice. Consumul de băuturi alcoolice constituie una din principalele cauze generatoare de accidente de circulație.
Pietonilor le recomandăm să traverseze drumul public doar pe marcajul pietonal și manifeste atenție, asigurându-se temeinic înainte să se angajeze în traversarea străzii.
Acțiunile pe linie rutieră continuă și în zilele următoare, polițiștii rutieri fiind prezenți la datorie, pentru a se asigura că prevederile legale la regimul rutier sunt respectate.

Comentariile sunt inchise.