ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTI ÎN TRAFIC PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE SIGURANȚĂ RUTIERĂ

Media 9:08 pm - 22 noiembrie, 2021 0

12  infracțiuni constatate, 87 de permise de conducere reținute și 16 certificate de înmatriculare retrase de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

În perioada 15-21 noiembrie a.c., la nivelul județului Călărași, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și Serviciului de Ordine Publică au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră prin combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Au fost folosite echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe lângă acestea, polițiștii au utilizat și aparatele etilotest și drugtest pentru depistarea și sancționarea persoanelor aflatesub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Au fost constatate 12 infracțiuni la regimul rutier, 7 de conducere sub influența alcoolului, 3 de conducere fără permis, 1 de conducere sub influența substanțelor psihoactive și 1 la alte infracțiuni la regimul rutier.

Au fost aplicate 751 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 317 fiind pentru depășirea limitei de viteză, iar ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 87 de permise de conducere și au retras 16 certificate de înmatriculare.

Exemple:  

   

Polițiștii au depistat în comuna Independența, un bărbat în vârstă de 66 de ani, care a condus autoturismul având o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii au oprit pentru control încomuna Luica, județul Călărași, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,55 mg/l alcool în aerul expirat.

Totodată, pe strada Daliei, din comuna Ciocanesti, județul Călărași, a fost depistat un bărbat care a condus autoturismul având o îmbibație alcoolică de 0, 79 mg/l alcool pur în aerul expirat.        

Cei în cauză au fost conduși la spital, unde le-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele celor în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, totodată, fiindu-le suspendate permisele de conducere pe o perioadă nedeterminată, până la soluționarea cauzelor.

La data de 21.11.2021, ora 00:25, pe stradaMecanizatorului, din comuna Modelu, județul Călărași, a fost depistat un tânăr în vârstă de 15 ani, care conducea unautoturism.

De menționat, în autoturism au fost identificați alți 5 minori.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Lasă răspuns »