Accident feroviar în localitatea Vasilaţi

Media 10:49 pm - 13 iulie, 2022 0

Accident feroviar în localitatea Vasilaţi, în urma coliziunii dintre un tren Regio și un autocamion, soldat cu o singură victimă, care a suferit un atac de panică şi a refuzat transportul la spital

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă “Barbu Știrbei” al Județului Călărași au intervenit rapid la locul accidentului cu o autospecială de descarcerare, la faţa locului deplasându-se si un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Călăraşi

În data de 13.07.2022, ora 12.59, un echipaj de descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” al Județului Călărași, a fost solicitat, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă -112, să intervină în zona localității Vasilaţi – pe DJ 301, la nivelul de trecere cu calea ferată, pentru acordarea primului ajutor şi pentru asigurarea tuturor măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, în urma unui accident produs prin coliziunea dintre un tren și un autocamion.
La fața locului a fost identificată o singură victimă rezultată în urma accidentului, conducătorul unui autocamion înmatriculat în judeţul Ialomiţa, care era conştient şi prezenta doar un atac de panică, fară alte mărci traumatice.
Conducătorul autovehiculului a refuzat examinarea şi transportul la spital.
Trenul Regio nr. 10279 (Bucureşti – Olteniţa) implicat în accident transporta 30 de călători şi niciunul dintre aceştia nu a avut nevoie de îngrijiri.
Atât circulaţia feroviară, cât şi cea rutieră ,pe DJ 301, au fost întrerupte pe respectivele tronsoane, pentru aproximativ o oră.

Lasă răspuns »