„6,9 pe scara Richter” cu actrița Maria Obretin

Media 10:25 pm - 8 februarie, 2017 Comentariile sunt închise pentru „6,9 pe scara Richter” cu actrița Maria Obretin

Maria ObretinÎn seara zilei de 30 ianuarie 2017 a avut loc în sala cinematografului 2D/3D „Aurel Elefterescu” din Călărași ce aparține de Centrul Cultural Județean, proiecția filmului „6,9 pe scara Richter” după un scenariu și în regia semnate de Nae Caranfil.

Filmul, o comedie spumoasă cu tentă muzicală, conținând și unele subtilități critice la adresa unor moravuri din societatea românească de azi, are în rolurile principale pe actorul Laurențiu Bănescu (în rolul fiului)  și pe actrița originară din Călărași Maria Obretin (în rolul Kitty, soția acestuia). Alături de cei doi au mai evoluat Teodor Corban, Simona Arsu, Miruna Bilei, Adrian Vancică, Tache Florescu, Alexandru Papadopol, Ovidiu Niculescu, Lucian Ifrim și Gelu Colceag.

La spectacol au fost prezenți Maria Obretin și Vivi Drăgan Vasile, realizator imagine, care la sfârșitul spectacolului au avut un dialog cu publicul călărășean împărtășind și din „secretele” realizării acestui film.

Spectatorii, care au umplut sala până la refuz și în rândul cărora se aflau foști profesori și colegi de școală ai Maria Obretin au rămas plăcut surprinși de modul în care actrița călărășeană a evoluat în interpretarea personajului Kitty, un rol foarte complex.

Kitty este o nervoasă geloasă ajungând până la depresie fapt ce-i determină o mare varietate de stări emotive, cărora Maria Obretin le-a făcut față cu brio realizând o compoziție deosebită, trecând „natural” de la o stare la alta, păstrându-și totuși farmecul natural al unei femei căsătorite aflată în mijlocul multor momente neprevăzute.

Studiind foarte bine psihologia personajului și a legăturilor acestuia cu cei din jur, s-a încadrat perfect în „atmosfera” creată de scenariu, totul părând natural și credibil.

Maria Obretin a cucerit publicul cu mulți ani în urmă când juca alături de actori consacrați în spectacole regizate de Andrei Șerban, Lia Bugnar, Dorina Chiriac, Geanina Cărbunariu și alții, dar și cu rolul Gina din serialul pentru televiziune „Umbre”.

A fost o seară deosebită pentru călărășenii prezenți la spectacol întrucât și-au întâlnit unul din idolii lor. (sursa foto: facebook)

CATRENE

La filmul „6,9 pe scara Richter”

 

Mariei Obretin

Știindu-te frumoasă, fină

Acum aflu că ești MARE.

M-am convins: ești o albină

Ce dă „miere” de … VALOARE.

***

Lui Teodor Corban și Simonei Arsu

Ați fost un duo magistral

Ce-ați îngrozit tot blocul

Declanșând nenatural

Un „cutremur” cu tot … focul.

***

Lui Laurențiu Bănescu

Obsedat doar de seisme

Vedeai numai cataclisme.

Însă tatăl ce apare

A fost „seimul” cel mai tare.

Constantin MITULESCU

Comentariile sunt inchise.