5 iunie 2013 – Ziua Mondială a Mediului

Media 8:24 am - 4 iunie, 2013 Comentariile sunt închise pentru 5 iunie 2013 – Ziua Mondială a Mediului

Instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, Ziua Mondială a Mediului se sărbătorește în fiecare an pe data de 5 iunie. Marcarea Zilei Mondiale a Mediului reprezintă un binevenit semnal și un îndemn de a acționa unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural, pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generațiilor viitoare. Manifestările dedicate Zilei Mondiale a Mediului se înscriu în efortul comun de transmitere către generațiile viitoare a unui mediu curat și sănătos, cu respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: economică, ecologică și socială.
Tema aleasă pentru anul 2013 este: "Think. Eat. Save” (Gândește. Mănâncă. Salvează!), dorindu-se încurajarea tuturor în sensul reducerii risipei de alimente, economiei de bani, minimizării impactului asupra mediului și utilizării unor tehnologii curate în producția de alimente. Potrivit Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite, în fiecare an, sunt irosite 1,3 miliarde de tone de alimente. În timp ce planeta se luptă pentru a ne furniza suficiente resurse pentru a susține cele 7 miliarde de oameni, o treime din producția mondială de alimente se pierde. Dacă mâncarea este irosită, aceasta înseamnă că toate resursele utilizate în producerea acesteia sunt, de asemenea pierdute. Consumul durabil se referă la "a face mai mult și mai bine, cu mai puțin" prin reducerea utilizării resurselor, reducerea degradării și a poluării crescând în același timp calitatea vieții pentru toți.
Agenția pentru Protecția Mediului Călărași în colaborare cu Primaria Municipiului Oltenița, Școala Gimnazială „Mircea Eliade” Oltenița, Primaria Comunei Independența și Școala Gimnaziala „George Vâlsan” Independența, va marcat acesta importanta zi prin două evenimente care se vor desfășura în data de 5 iunie în Municipiul Oltenița și în data de 6 iunie în Comuna Independența. La acțiuni vor participa elevi din ciclul primar și gimnazial. Se vor prezenta eseuri pe teme privind protecția mediului, desene și obiecte confecționate din materiale reciclabile. Cele mai bune lucrări vor fi premiate. Elevii și cadrele didactice care vor participa la eveniment vor primi diplome de participare.

Compartiment Relații Publice și Tehnologia Informației

Comentariile sunt inchise.