167 locuri de muncă vacante în străinătate, oferite prin rețeaua EURES

Media 5:40 pm - 29 aprilie, 2013 Comentariile sunt închise pentru 167 locuri de muncă vacante în străinătate, oferite prin rețeaua EURES

În această săptămână, opt state ale UE pun la dispoziția lucrătorilor români, prin rețeaua EURES, o ofertă de 167 de locuri de muncă vacante.
Cele mai multe oferte provin de la angajatorii din Lituania, aceștia comunicând 70 locuri de muncă pentru meseriile de inginer aeronave, mecanic aviație și lucrător canalizare.
În Norvegia pot fi ocupate de lucrătorii români 40 de posturi de ghid turistic și 2 posturi de muncitor constructor.
Angajatorii din Olanda preferă inginerii, pentru aceștia oferind 21 de locuri de muncă în specializările: utilaj tehnologic, inginerie de proces, inginerie chimică, construcții civile și industriale, termodinamică și inginerie mecanică.
25 de medicii în diverse specialități, cum ar fi: radiologie, patologie, neurologie, nefrologie, endocrinologie, pediatrie, reumatologie și medicină internă sunt solicitați de angajatorii din Danemarca și Suedia.
Alte 9 locuri de muncă vacante pot fi ocupate în Slovacia – lucrător cu mașini cusut, recepționer, vânzător vignete autostradă și cercetător științific în bacteriologie, microbiologie sau farmacologie.
Toate locurile de muncă vacante comunicate de angajatorii UE pot fi ocupate doar cu respectarea cerințelor de calificare, experiență și limbă străină – engleză, germană, maghiară, rusă sau slovacă, în funcție de statul de proveniență a ofertei.
Persoanele din judetul Călărași care doresc să ocupe un loc de muncă în străinatate, vor prezenta un dosar care sa cuprindă urmatoarele documente:
– copie BI/CI sau copie pașaport cu valabilitate de minim șase luni;
– CV model EUROPASS într-o limbă de circulație europeană sau în limba română;
– cazierul judiciar în original care să ateste că nu aveți antecedente penale (termen de valabilitate șase luni);
– adeverință de la medicul de familie, cu mențiunea ”apt pentru muncă”.
Dosarele se pot depune la AJOFM Călărași, str. 13 Decembrie nr.12, precum și la sediul Agenției Locale Oltenița, str. Argeșului nr.111, în funcție de domiciliul solicitantului. 

Comentariile sunt inchise.