16 Decembrie 2021, Ziua in care Credibilitatea JUSTITIEI a fost distrusa definitiv de Consiliul Superior al Magistraturii!

Media 5:50 pm - 16 decembrie, 2021 Comentariile sunt închise pentru 16 Decembrie 2021, Ziua in care Credibilitatea JUSTITIEI a fost distrusa definitiv de Consiliul Superior al Magistraturii!

Ce s-a întâmplat astăzi la CSM? O zi de trista amintire! Am asistat la distrugerea JUSTIȚIEI de către cei care aveau obligația constituțională sa fie garantul independentei ei, fiind făcute, cel mai probabil, jocurile celor care nu fac parte din sistem!

Care a fost scopul pentru care o parte dintre membri CSM au ales astazi sa distrugă credibilitatea JUSTITIEI si sa il lase la conducerea CSM pe Mateescu, cel mai abuziv judecător din România, consider ca ar trebui sa reprezinte preocuparea tuturor magistraților, pentru ca lovitura de astazi, data JUSTIȚIEI, nu va fi uitată si va intra in istorie, urmând sa fie judecați cei vinovați pentru faptele lor!

Este pentru prima oară când conducerea CSM este lăsata in mâna unui neprofesionist, reprezentatul judecătoriilor, chiar si după ce ii va expira mandatul la 06.01.2022, mandat de trista amintire, presărat cu abuzuri si cu fapte pentru care un alt judecător ar fi fost deja inculpat si suspendat din funcție!

Cum este posibil ca de la vârful Justiției sa fie promovată încălcarea legii?

Oare judecătorii si procurorii care au sabotat astăzi alegerea judecătorului care trebuia sa fie președintele CSM in anul 2022, nu cunoșteau ca ceea ce voteaza este nelegal?

Cum sa ramana interimar Mateescu chiar si după 06.01.2022, in baza unei hotărâri adoptată de Plenul CSM?

Nu au citit prevederile Constituției României și ale art.24 din Legea nr.317/2004 acei membri CSM care au impus majoritatea la adoptarea hotărârii?

Greu de crezut! Mai degrabă, susțin ca au vrut sa demonstreze ca CSM se situează deasupra legii si ca o poate încalca in cel mai grotesc mod, doar pentru a face jocurile altora!

Care au fost motivele respingerii celor doua candidaturi înregistrate pentru funcția de președinte CSM pentru anul 2022?

Consider ca sunt informații de interes public si obligatoriu trebuie sa fie cunoscute de magistrații romani si cetățenii interesați de bunul mers al justiției, pentru ca, in mod evident, JUSTIȚIA nu se indreapta in direcția corecta atât timp cât la conducerea CSM este lăsat cel mai abuziv judecător din România.

Nu am îndoieli ca proiectul doamnei judecător Baltag Gabriela a dat fiori celor care vor ca Justiția sa ramana in continuare sub bocancul politicului!

De asemenea, nu se poate sustine ca doamna judecător Chiș nu ar fi fost mult mai recomandata la conducerea CSM decât abuzivul Mateescu!

Cu ce s-a făcut acesta remarcat? Cu rudele sale turnatoare la securitate si cu preluarea practicilor securiste învățate in familie si transpuse intocmai in activitatea lui? Cu formularea unor sesizării disciplinare, din oficiu, platind polițe personale? Cu numiri controversate in funcțiile de conducere ale aparatului administrativ al CSM? Cu jignirea colegilor in timpul ședințelor transmise live si astfel de exemple pot continua!

Unde sunt Asociațiile Profesionale? Este de salutat faptul ca adopta poziții publice fata de abuzurile săvârșite împotriva unor colegi care fac parte din alte categorii profesionale, pentru ca nu mai pot fi negate la acest moment, după cum nu pot fi negate abuzurile actualului CSM împotriva unor magistrati incomozi, dar pentru care nu au adoptat o astfel de poziție publica!

Astazi am asistat la incalcarea flagranta a legii de către cel mai înalt FOR al Magistraților din România, pentru ca, in realitate, au fost “sancționați” doi judecatori, candidati la funcția de președinte al CSM in anul 2022, fiind evident ca, hotărârea prin care poate sa fie menținut la conducerea CSM abuzivul Mateescu si după expirarea mandatului la 06.01.2021, este profund nelegala deoarece încalca Constituția României si Legea nr. 317/2004.

Se va încerca obținerea unei Ordonanțe de Urgentă și pentru Mateescu? Se va amesteca oare Guvernul României in problemele interne ale Puterii Judecătorești? Va fi încălcată separația puterilor așa cum s-a întâmplat in cazul celor aflați la conducerea Inspecției Judiciare?

Amintesc ca, la cererea mea, Curtea de Apel București a dispus, la 23.11.2021, sesizarea CCR pentru a fi declarată neconstituțională OUG nr.77/2018, fiind evident ca l-am supărat pe Netejoru pentru ca am avut curajul sa îl atac frontal și sa cer sa fie declarată neconstituțională aceasta ordonanța.

Și ce sa vezi? CAB îmi validează argumentele și constata ivit viciul de neconstituționalitate, apreciind, in acord cu cererea mea, ca nu are suport legal și constituțional menținerea in fruntea Inspecției judiciare a unui judecător cu sprijin politic!

Ce a susținut CSM prin reprezentantul sau in fata instanței?

Ca ar fi neîntemeiata excepția de neconstituționalitate a OUG nr.77/2018 pentru ca s-ar fi completat legislația primara, respectiv art.67 din Legea nr.317/2004, cu norme cu aplicare permanenta!!!!!!

Dacă astăzi CSM a procedat in mod identic, adoptând o hotărâre nelegala pentru a fi prelungit neconstitutional mandatul abuzivului Mateescu, consider ca este foarte grav și ca cei care au impus majoritatea, trebuie sa plece!
Neluta Tudorache

Comentariile sunt inchise.